Ondanks corona een schot in de roos

Nasma en Leonoor startten begin maart met het logeren. Niemand had kunnen vermoeden dat ze vervolgens, als prille huisgenoten, maanden in lockdown zouden moeten doorbrengen. Hoe hebben zij deze tijd ervaren?

Nasma
Tijdens de lockdown verliep het eigenlijk heel natuurlijk. Ik ben ook blij dat ik bij Leonoor was en niet in mijn eentje. We deden veel spelletjes samen en puzzels. Leonoor heeft me bijvoorbeeld leren rummicuppen, echt heel leuk. Leonoor is voor mij in korte tijd een goede vriendin geworden. We voelen elkaar goed aan en we lijken ook veel op elkaar. De kracht van onze vriendschap is ook dat we elkaars behoefte aan ruimte en privacy respecteren. Ik had me voor deze periode geen betere huisgenoot kunnen wensen. Nu zien we elkaar nog steeds wel maar het is minder intensief. We eten nog wel vaak samen en spreken ook wel buitenshuis af. Leonoor is weer veel aan het werk en ik ook. Ik doe vrijwilligerswerk bij het dierenasiel en ook bij stichting Warm Welkom in Amsterdam Noord.

Leonoor
Nasma en ik zijn in korte tijd heel goed bevriend geraakt. Het is leuk om te merken wat er allemaal ontstaat. Ik heb de gewoonte om planten van straat te redden en thuis weer tot leven te wekken. Nasma heeft daardoor ook groene vingers gekregen en die komt nu ook regelmatig met allerlei takken thuis.
Het was natuurlijk wel even slikken toen we hoorden dat we de hele logeerperiode in lockdown zouden zitten. Gelukkig heeft zij een vriendin in de buurt wonen en kon ik af en toe bij mijn zus terecht. Door op tijd ruimte alleen op te zoeken ging het heel goed. Ik bof enorm want ik kan niet koken en Nasma kookt fantastisch. Ik heb heerlijke nieuwe dingen geproefd! Ik heb twee katten en die komen nu al aanrennen als Nasma thuiskomt. Zij ontdekte dat ik altijd dezelfde dingen tegen ze zeg en zij neemt dat nu over, zo grappig! Zij praat dus ook gewoon Nederlands tegen mijn katten! En wat ook helpt is dat ze verslaafd is aan de serie waar ik in speel (Dertigers –red.). Dat kan ze al prima volgen.

De afbeelding is gekozen uit een stockfoto database om de privacy van de dames te borgen.

Lilly WiggersOndanks corona een schot in de roos

Related Posts