Gastgezinnen gezocht in Hilversum!

Sta je open voor een nieuwe ervaring? Gastgezinnen gezocht!

Veel mensen spelen met de gedachte om iets te willen betekenen voor vluchtelingen.

Takecarebnb maakt het mogelijk dat vluchtelingen met een verblijfsvergunning tijdelijk bij een gastgezin logeren. Als gastgezin heb je de mogelijkheid om nieuwkomers welkom te heten en wegwijs te maken in Nederland door ze een tijdelijke logeerplek aan te bieden. Via het logeren komt een statushouder op een natuurlijke manier in aanraking met het alledaagse leven. Zo kan een gast oefenen met de Nederlandse taal en komt het leren van de ongeschreven regels en gebruiken gaandeweg voorbij. Voor het gastgezin is het een concrete manier om een positieve bijdrage te leveren aan de vluchtelingenproblematiek en maken ze kennis met het verhaal, de achtergrond en cultuur van de mensen die zich in hun gemeente gaan vestigen.

Takecarebnb ook in Hilversum

Gemeente Hilversum en Takecarebnb hebben hun krachten gebundeld om de inburgering van nieuwkomers te verbeteren en versnellen. De partijen tekenden op 1 juli 2021 een overeenkomst onder hun gedeelde overtuiging dat samenwerking de integratie verbetert. De ambitie is om meer statushouders die aan de gemeente Hilversum gekoppeld zijn, gebruik te laten maken van deze regeling, om een extra impuls te geven aan taalverwerving en inburgering. 

Geïnteresseerd?

Het eerste gastgezin heeft zich inmiddels aangemeld en volgende week vind er een proeflogeerweekend plaats. Heb jij ook een logeerkamer over en vind je het leuk om iemand tijdelijk in je gezin op te nemen, om hem of haar wegwijs te maken in Nederland en te laten wennen aan zijn of haar nieuwe stad? Meld je aan als gastgezin via: www.takecarebnb.org/gastgezin. Onze matchmaker zorgt voor goede begeleiding en na een positieve kennismaking spreken we eerst een proeflogeerweekend af. We gaan uit van een termijn van drie maanden logeren.

Jet KrantzGastgezinnen gezocht in Hilversum!