Meer vluchtelingen bij gastgezinnen in Zwolle

 De gemeenteraad van Zwolle heeft vorige week unaniem ingestemd met een motie om meer vluchtelingen-statushouders in gastgezinnen op te vangen.

In de motie wordt de gemeente Zwolle gevraagd om in gesprek te gaan met Takecarebnb over samenwerking. Hierdoor kunnen Zwolse gastgezinnen een logeerplek aanbieden aan statushouders. Initiatiefnemer Bert Sluijer: “Met name de mens-tot-mens-gedachte achter de Takecarebnb-methode spreekt mij aan. Gewone mensen zoals jij en ik, die een paar maanden in hun huiselijke kring statushouders willen helpen met inburgeren. Het is al moeilijk genoeg om je draai te vinden in een nieuw land en je alle gewoonten, gebruiken en de taal eigen te maken. Waar lukt dat beter dan in een gezin? Gewone Zwolse personen en gezinnen die andere mensen willen helpen. Een ultieme vorm van solidariteit. Gelukkig dachten alle politieke partijen in Zwolle hier net zo over en heeft de wethouder aangegeven hier verder mee aan de slag te gaan.”

Geïntereseerd?

Woon je in Zwolle, heb jij ook een logeerkamer over en vind je het leuk om iemand tijdelijk in je gezin op te nemen? Kijk op www.takecarebnb.org/gastgezin voor meer informatie.

DavidMeer vluchtelingen bij gastgezinnen in Zwolle