Samenwerking Takecarebnb en gemeente Waterland

Op dinsdag 23 maart heeft Stichting Takecarebnb een samenwerkingsovereenkomst getekend met de gemeente Waterland.

Takecarebnb matcht vluchtelingen met een status voor drie maanden aan gastgezinnen in hun ‘koppelgemeente.’ Normaliter verblijft een statushouder in een asielzoekerscentrum totdat er een woning voor hem of haar vrijkomt. Inburgeren is in dat geval maar beperkt mogelijk. Door tijdelijk bij een Nederlands gastgezin te verblijven kan hij/ zij alvast kennis maken met de taal en cultuur en een sociaal- en economisch netwerk opbouwen.  

In Waterland zet Takecarebnb zich in om deze nieuwe Waterlanders via een tijdelijk logeerplek alvast kennis te laten maken met hun toekomstige gemeente en de inwoners. Ook het gastgezin maakt kennis met het verhaal, de achtergrond en cultuur van de mensen die zich in Waterland gaan vestigen. De gemeente weet welke nieuwkomers aan de gemeente gekoppeld zijn en hoe lang zij ongeveer op een woning moeten wachten. Ook ondersteunt de gemeente Takecarebnb bij het werven van nieuwe gastgezinnen.

Meer weten over een samenwerking van uw gemeente met Takecarebnb? Ga naar onze gemeente website of mail ons voor een vrijblijvend gesprek.


Lilly WiggersSamenwerking Takecarebnb en gemeente Waterland

Related Posts