#OpenEid campagne live!

Stel je huis open voor het Suikerfeest!

Na de succesvolle #OpenCrib campagne van kerst 2016 komen we nu met het vervolg: #OpenEid. De Ramadan eindigt binnenkort en wordt gevolgd door het Suikerfeest (25 t/m 27 juni), ook wel bekend als Eid al-Fitr.

#OpenEid draait om de gastvrijheid van het Suikerfeest, de dagen waarop Moslims na de vastenmaand elkaar te gast vragen. In deze campagne roepen we op om niet alleen je huis te openen voor vrienden en bekenden, maar ook voor mensen die je niet kent, zoals je buren of mensen die nieuwsgierig zijn naar deze viering. Je kunt meedoen met OpenEid door op het internationale platform openeid.eu een profiel aan te maken en een open uitnodiging voor 25, 26 of 27 juni te doen. Je geeft zelf aan hoeveel mensen je wilt ontvangen en, als mensen zich online bij je aanmelden, wie je bij je thuis wilt uitnodigen. We hechten waarde aan de privacy van gebruikers, dus je adresgegevens zijn afgeschermd voor iedereen. Alleen je gasten krijgen dit via email te horen.

In een wereld waar we vaak als vreemden naast elkaar leven, wordt het leven er niet gezelliger op. #OpenEid streeft ernaar mensen bij elkaar te brengen, zodat we elkaar leren kennen en zien dat onze verschillen kleiner zijn dan we denken. In het bijzonder doen we een beroep op moslims en nieuwkomers, om hun befaamde gastvrijheid te delen met hun buren. Eid Mubarak allemaal!

#OpenEid is een gedeeld initiatief van OneLoveUnited, Refugee Start Force en Takecarebnb.

Het officiële persbericht vind je hier. PERSBERICHT OpenEid

 

Mandy Fit#OpenEid campagne live!