Corona update

Corona update

Het coronavirus treft iedereen en waar de meeste mensen nu veilig thuis zitten is het voor bewoners van asielzoekerscentra helemaal een onzekere tijd. Er worden geen nieuwe mensen meer toegelaten, maar de uitstroom stagneert ook en met zoveel mensen bij elkaar is de angst voor een uitbraak er niet minder om.

Wij hebben als organisatie de missie om ook nu zoveel mogelijk statushouders de kans te geven om al kennis te maken met Nederland door bij een gastgezin te logeren. Dat biedt normaliter gelegenheid om de taal en cultuur te leren, vrienden te maken en verder alvast te starten met de inburgering. Nu komt daarbij dat gastgezinnen ook een plek kunnen bieden waar er mogelijk minder risico is voor een uitbraak. Gelukkig zijn er ook nu mensen die hun huis willen openstellen voor een nieuwe Nederlander.

Onze werkwijze is in deze tijden wat aangepast. Onze vrijwilligers zullen de intakes waar mogelijk telefonisch, via skype of videochat, proberen voort te zetten. We hopen mensen op deze manier toch nog de kans te geven het azc tijdelijk te verlaten en in deze onzekere tijden toch te bouwen aan hun toekomst.

Lilly WiggersCorona update

Related Posts