In Memoriam: Josua Tan (1987-2020)

Met grote verslagenheid heeft Takecarebnb kennis genomen van het plotseling overlijden van oud-gast Josua Tan. We zijn diep getroffen door dit verlies en voelen intens mee met zijn familie en vrienden.

In Memoriam: Josua Tan (1987-2020)

Josua kwam in 2017 naar Nederland en klopte aan bij Takecarebnb. Hij vond een fijne logeerplek bij twee gastgezinnen in Amsterdam. Josua veroverde ieders hart, met zijn innemende karakter. Het was een ontzettend lieve zorgzame jongen. Als tiener hielp hij al met de zorg voor zijn jongere broers en zussen, later deed hij dit bij zijn neefjes en nichtjes. In Nederland uitte hij die zorgzame kant door een luisterend oor te zijn voor vrienden en als hij ergens uitgenodigd werd, altijd te zorgen dat hij iets te eten meenam. Hij hield enorm van creatief bezig zijn. Van gipsen engeltjes voor z’n dinergasten en een schilderij voor z’n Nederlandse moeder Ruth, naar het mee schuren en schilderen van meubels toen hij bij Willem logeerde. Toen hij z’n eigen woning kreeg, was hij continu bezig met de inrichting ervan. Hoewel Josua’s leven ook veel dalen heeft gekend, zijn de herinnering van zijn collega’s van het Moxy hotel, zijn vrienden van Takecarebnb en z’n familie vooral positief, gevormd door Josua’s warme persoonlijkheid en liefdevolle karakter.

Het afscheid vindt op maandag 17 februari in besloten kring plaats in Amsterdam. Wij wensen zijn dierbaren veel sterkte toe dit grote verlies te dragen.

Lilly WiggersIn Memoriam: Josua Tan (1987-2020)