Samen staan we sterker. Daarom werken we nauw samen met andere organisaties.

DELITELABS

DELITELABS is een non-profit start-up school die vluchtelingen, recente migranten en locals een ondernemerschapstraining van zeven weken. Tijdens dit intensieve programma werken deelnemers aan hun ondernemer skills en onderzoeken zij de mogelijkheden van het starten van een eigen onderneming.

Gastgezin voor een vluchteling

Gastgezin voor een vluchteling richt  zich met name op het organiseren van uiteenlopende activiteiten, waarbij Nederlanders en vluchtelingen elkaar kunnen ontmoeten. Wil je meer doen of wil je eerst in contact komen met vluchtelingen voordat je je huis beschikbaar stelt, bezoek dan de website en de Facebookpagina en meld je aan.

Hack Your Future

Hack Your Future biedt vluchtelingen een opleidingsprogramma tot programmeur en speelt daarmee in op de grote vraag naar ICT-professionals. Tijdens het programma van zes maanden worden de studenten opgeleid tot webdevelopers, i.s.m. professionele programmeurs. Ook worden zij getraind op het gebied van project management, leren zij zelfstandig werken, en is er aandacht voor de werkcultuur en omgangsvormen binnen de Nederlandse arbeidsmarkt.

Makers Unite (Re-vestlife)

Makers Unite verbindt mensen om samen inclusieve en gedeelde gemeenschappen te creëren. Nieuwkomers en locals ontwerpen en maken duurzame en betekenisvolle producten. In het project Re-vestlife worden reddingsvesten gevonden op de Griekse stranden gerecycled tot nieuwe producten. Makers Unite stimuleert sociale inclusie en de ontwikkeling van individueel talent.

New Bees

NewBees koppelt vluchtelingen die werkervaring als vrijwilliger willen opdoen zolang zij in het AZC wonen aan passende bedrijven.

Refugee Company

Refugee Company brengt nieuwkomers in contact met Nederlandse bedrijven en ondersteunt ze in het opzetten van een eigen bedrijf. Dit gebeurt via het organiseren van diverse projecten waarbij vluchtelingen werkervaring kunnen opdoen, met name in de creatieve sector.

Refugee Start Force

Refugee Start Force is een online platform dat contact stimuleert en faciliteert tussen nieuwkomers die op zoek zijn naar kansen op de arbeidsmarkt en lokale arbeidsmarkt die deze kansen creëert. Mensen, ondernemingen en bedrijven vinden elkaar op basis van hun interesse, beroep, vaardigheden en expertise.

Vluchtelingen Welkom

Vluchtelingen Welkom zet zich met name in voor de matching van vluchtelingen en gastgezinnen die een langere periode bij elkaar willen wonen: vanaf 3 maanden tot een jaar, of net zo lang tot er een huis is voor de vluchteling. Zij maken hierbij gebruik van GVA-regeling.

In Nederland zijn nog veel meer organisaties en initiatieven actief die vluchtelingen helpen.
We hebben een aantal van deze initiatieven op een rijtje gezet.

    Mandy FitPartnerorganisaties