Webinar: Word gastgezin voor een vluchteling

Als gastgezin via Takecarebnb heb je de mogelijkheid om nieuwkomers welkom te heten en wegwijs te maken in Nederland. Via het logeren komt een statushouder op een natuurlijke manier in aanraking met het alledaagse leven in Nederland. Zo kan een gast oefenen met de Nederlandse taal en komt het leren van de ongeschreven regels en gebruiken gaandeweg voorbij. Heel waardevol, want in het azc mis je die kennis en het contact met het gewone leven.

Het aantal mensen dat zich opgeeft bij Takecarebnb om te logeren groeit elke dag. Zij willen allemaal graag uit de wachtstand in het azc en hebben de ambitie om een positieve start in Nederland te maken. Het liefst willen we dan ook iedereen aan een fijne tijdelijke logeerplek helpen. Daarom organiseren we nu een webinar, speciaal bedoeld voor iedereen die iets wil doen voor vluchtelingen en die meer wil weten over hoe het is om iemand tijdelijk in huis op te vangen. Wil je misschien wel iemand tijdelijk te logeren hebben en een kickstart geven bij de opbouw van het nieuwe leven hier? Aarzel je of heb je vragen over hoe het werkt? Meld je dan vrijblijvend aan voor de gratis webinar.

Wat kun je verwachten?

In deze inspirerende online sessie laten we ervaringsdeskundigen aan het woord. Hoe is het om iemand tijdelijk als gast in je huis te logeren te hebben? Wat is de meerwaarde en welke afwegingen zijn hierbij belangrijk? Wat is de impact en hoe gaat alles in zijn werk? Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen.

De plekken voor de eerstvolgende Webinar zijn GEVULD. Meld je hieronder alvast aan voor de volgende Webinar, dan ontvang je een mail zodra de datum is geprikt.  

logo EO

Een zolder voor vluchtelingen

Ds. Leon van den Dool is dominee in Broek op Langedijk. Hij en zijn vrouw verbouwden de zolder van de pastorie en via Stichting Takecarebnb stelden ze die beschikbaar voor vluchtelingen. Bekijk de prachtige aflevering van Crux van de EO hier.

Foto van Osama

Gastgezin gezocht voor Osama

HALLO DORDRECHT EN ROTTERDAM Osama is een vriendelijke, open jongeman die uit Syrië is gevlucht. Deze 19-jarige Syrische Palestijnse jongen staat te popelen om iets meer houvast en om de regio beter te leren kennen. Osama is super blij met een gastgezin in Dordrecht, Rotterdam eo.  In Syrië heft hij zijn studie rechten helaas moeten

developmentWebinar