Webinar: Gastgezin worden

Webinar

Als gastgezin via Takecarebnb heb je de mogelijkheid om nieuwkomers welkom te heten en wegwijs te maken in Nederland. Via het logeren komt een statushouder op een natuurlijke manier in aanraking met het alledaagse leven in Nederland. Zo kan een gast oefenen met de Nederlandse taal en komt het leren van de ongeschreven regels en gebruiken gaandeweg voorbij. Heel waardevol, want in het azc mis je die kennis en het contact met het gewone leven.

Het aantal mensen dat zich opgeeft bij Takecarebnb om te logeren groeit elke dag. Zij willen allemaal graag uit de wachtstand in het azc en hebben de ambitie om een positieve start in Nederland te maken. Het liefst willen we dan ook iedereen aan een fijne tijdelijke logeerplek helpen. Daarom organiseren we nu een webinar, speciaal bedoeld voor iedereen die iets wil doen voor vluchtelingen en die meer wil weten over hoe het is om iemand tijdelijk in huis op te vangen. Wil je misschien wel iemand tijdelijk te logeren hebben en een kickstart geven bij de opbouw van het nieuwe leven hier? Aarzel je of heb je vragen over hoe het werkt? Meld je dan vrijblijvend aan voor de gratis webinar.

Wat kun je verwachten?

In deze inspirerende online sessie laten we ervaringsdeskundigen aan het woord. Hoe is het om iemand tijdelijk als gast in je huis te logeren te hebben? Wat is de meerwaarde en welke afwegingen zijn hierbij belangrijk? Wat is de impact en hoe gaat alles in zijn werk? Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen.

 

De datum voor het eerstvolgende webinar is nog niet geprikt. Meld je via het inschrijfformulier alvast aan.

Hugo, Osama en Reema samen op de bank in het huis van Hugo

Reema uit Syrië logeerde bij Hugo: “Ik voelde me als een gesloten bal, maar ik zie nu buiten deze bal.”

Tekst door Lilly Wiggers Reema en haar man Rasim uit Syrië hebben in 2017 bij Hugo gelogeerd in Amsterdam. Het logeren hieldt daarna niet op want inmiddels woont Osama, ook uit Syrië, al zeven maanden bij Hugo. Hoe is dat, een statushouder in huis? In dit stuk vertellen ze meer over hun ervaringen. Het verhaal begint in de eerste grote vluchtelingengolf   “Het

Judith, John, hun 3 kinderen en gast Amran zitten op de bank

Mensen kunnen heel erg in verschillen denken, Amran denkt juist in overeenkomsten.

Tekst door Lilly Wiggers. Foto © Maaike Poels. Amran (19) is acht jaar geleden uit Jemen gevlucht en via Maleisië en Spanje is hij in Nederland gekomen. Momenteel studeert hij in Tilburg en inmiddels woont hij twee maanden bij John, Judith en hun kinderen in Dordrecht.   Een huis van gastvrijheid  “Toen we dit huis kochten hadden we altijd het idee dat het

developmentWebinar