Webinar: Word gastgezin voor een vluchteling

Als gastgezin via Takecarebnb heb je de mogelijkheid om nieuwkomers welkom te heten en wegwijs te maken in Nederland. Via het logeren komt een statushouder op een natuurlijke manier in aanraking met het alledaagse leven in Nederland. Zo kan een gast oefenen met de Nederlandse taal en komt het leren van de ongeschreven regels en gebruiken gaandeweg voorbij. Heel waardevol, want in het azc mis je die kennis en het contact met het gewone leven.

Het aantal mensen dat zich opgeeft bij Takecarebnb om te logeren groeit elke dag. Zij willen allemaal graag uit de wachtstand in het azc en hebben de ambitie om een positieve start in Nederland te maken. Het liefst willen we dan ook iedereen aan een fijne tijdelijke logeerplek helpen. Daarom organiseren we nu een webinar, speciaal bedoeld voor iedereen die iets wil doen voor vluchtelingen en die meer wil weten over hoe het is om iemand tijdelijk in huis op te vangen. Wil je misschien wel iemand tijdelijk te logeren hebben en een kickstart geven bij de opbouw van het nieuwe leven hier? Aarzel je of heb je vragen over hoe het werkt? Meld je dan vrijblijvend aan voor de gratis webinar.

Wat kun je verwachten?

In deze inspirerende online sessie laten we ervaringsdeskundigen aan het woord. Hoe is het om iemand tijdelijk als gast in je huis te logeren te hebben? Wat is de meerwaarde en welke afwegingen zijn hierbij belangrijk? Wat is de impact en hoe gaat alles in zijn werk? Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen.

De plekken voor de eerstvolgende Webinar zijn GEVULD. Meld je hieronder alvast aan voor de volgende Webinar, dan ontvang je een mail zodra de datum is geprikt.  

Gastgezinnen gezocht

De vraag naar gastgezinnen die voor een periode van drie maanden Oekraïense ontheemden willen ontvangen is op een aantal plekken in Nederland nog steeds groot. Wil jij je hart en huis openstellen of ken je andere gastvrije gezinnen? We komen graag met jullie in contact! Aanmelden kan snel en eenvoudig op de website van RefugeeHomeNL.

‘Het systeem is opgezet om mensen te ontmoedigen’

Sara Mohammadi (40) uit Baarn is Project Coördinator Arbeidsparticipatie bij VluchtelingenWerk Nederland regio West en Midden. 20 jaar geleden kwam ze als student vanuit Iran hierheen. Nu begeleidt ze vluchtelingen met een verblijfsvergunning naar werk. Voor ons licht ze de ontmoedigende route toe deze statushouders hiertoe moeten afleggen. Tekst: Anne Kleisen Eerst dit: een groot percentage Oekraïners

“Het is een win-win situatie”

Hoe is het als er een statushouder komt logeren? In deze ontroerende video geven twee gasthuishoudens een inkijkje in hoe dat er bij hen uitziet. Begrijpelijke vragen als ‘Zal het wel klikken?’ en ‘Wat vinden de buren ervan?’ komen aan de orde. De logeerperiode maakt hét verschil, zowel voor de gast als voor het gasthuishouden.

developmentWebinar