Vrijheid vieren door het land - Takecarebnb - Takecarebnb Vrijheid vieren door het land - Takecarebnb
Type hier je zoekopdracht

Vrijheid vieren door het land

Op 5 mei vonden er door heel het land Vrijheidsmaaltijden plaats, georganiseerd of ondersteund door het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Mooie initiatieven -neergezet door zowel individuen als organisaties, voor groot of klein gezelschap- waar aanwezigen onder het genot van een hapje en een drankje anderen leerden kennen.

Vorig jaar zaten we in de Mozes en Aäronkerk. Dit jaar sloot Takecarebnb aan bij Vrijheidsmaaltijden in Rotterdam, Arnhem, Asperen en Groningen, samen met gastgezinnen, (oud-)gasten, matchmakers en medewerkers. Deze dag op elke locatie anders ingedeeld, maar één ding stond overal centraal: samen stilstaan bij de vrijheid die we hebben.

In Rotterdam was het Grotekerkplein de locatie waar werd gepraat, gegeten en gezongen in de zon. Dit jaar droeg dichter Geoffrey van der Ven zijn vrijheidsgedicht voor, ondersteund door muziek. Lees zijn gedicht hier terug.

In Arnhem kwamen mensen samen in de Eusebiuskerk en voor een kop Vrijheidssoep onder het genot van opera gezongen door een nieuwe Nederlander, muziek van Arnhemse musici, bijdragen van een stadsdichter, en interviews over oorlog en vrijheid. De NOS was hier ook aanwezig.

Een matchmaker van Takecarebnb organiseerde in haar achtertuin een Vrijheidsmaaltijd met ruim 20 gastgezinnen en gasten. De aanwezigen schreven op een vlaggetje wat vrijheid betekent, wat resulteerde in een prachtige slinger.

In het Groningse Museum aan de A kookten de aanwezigen samen een heerlijke Indonesische maaltijd. Stadsdichter Esmé van den Boom en en Groningse Ghanese dichter Nii Ocquaye Hammond droegen gedichten voor.

Kortom: een geslaagde dag vol inspirerende gesprekken op bijzondere locaties!