Doe mee en open je wereld - Takecarebnb - Takecarebnb Doe mee en open je wereld - Takecarebnb
Type hier je zoekopdracht

Help ons vluchtelingen en gastgezinnen te verbinden

Takecarebnb is een stichting die voor een belangrijk deel bestaat uit vrijwilligers. Dit zijn natuurlijk de matchmakers die gastgezinnen koppelen aan statushouders. Maar ook alle gastgezinnen openen hun huis als vrijwilligers. Ondersteuning van ons werk in de vorm van een gift, dienst of product is altijd heel waardevol.

Mensen die in hun eigen land geen veilig bestaan meer hebben en noodgedwongen huis en haard verlaten, kunnen asiel aanvragen in Nederland. Deze vluchtelingen worden opgevangen in azc’s (asielzoekerscentra). Degenen die een ‘status’ krijgen om in Nederland te mogen blijven wonen en werken, wachten vaak nog maandenlang in azc’s op een woning. Het is moeilijk om dan de Nederlandse taal, cultuur en gewoonten te leren kennen of een nieuw leven op te bouwen

Veel Nederlanders willen helpen. Bijvoorbeeld door een statushouder een tijdelijk thuis te bieden. Takecarebnb koppelt deze mensen heel zorgvuldig. Zo draagt Takecarebnb bij aan het integratieproces van statushouders én biedt zij gastgezinnen de mogelijkheid zich op een tastbare wijze in te zetten voor vluchtelingen. Dit kan alleen met jouw steun.

Doneren voor vluchtelingen in Nederland

Takecarebnb is een vrijwilligersorganisatie met ANBI-status. Wij kunnen meer gastgezinnen en vluchtelingen bij elkaar brengen wanneer er geld beschikbaar is voor de organisatie en coördinatie van het matching- en plaatsingsproces. We zijn je daarom dankbaar voor jouw donatie.

Of doneer je liever iets anders? 

Wil je (als bedrijf of particulier) onze gastgezinnen, gasten of matchmakers ondersteunen? Bijvoorbeeld door bloemen, een etentje, een cultureel uitje, of een ander product of activiteit te doneren? Mail dan naar info@takecarebnb.org.

Geef ons een podium

Willen jij, je collega’s, verenigingsgenoten, vriendinnen of andere geïnteresseerden meer te weten komen over Takecarebnb? Dat kan! Wij vertellen graag ons verhaal en/of sturen promomateriaal naar je op. Neem contact met ons op via info@takecarebnb.org of bel naar 085-7731121.