Vrijwilligers - Takecarebnb - Takecarebnb Vrijwilligers - Takecarebnb
Type hier je zoekopdracht

Veel ervaring met mensen? Word matchmaker!

Maak het verschil met jouw tijd

Als matchmaker gebruik je jouw expertise en ervaring om een goede match te maken tussen een gast en een gastgezin. Dit doe je in de regio waar jij woont. Dankzij jouw werk krijgt een statushouder de beste start in Nederland en beleeft het gastgezin een unieke ervaring.

Taken

Uitgangspunt voor het matchen is dat gast en gastgezin samen een goede tijd hebben. Dit lukt erg goed, dankzij ons zorgvuldige matchingsproces. We streven naar een match in de toekomstige woonplaats van de statushouder. Maar zeker zo belangrijk zijn de achtergrond, wensen en verwachtingen van gast en gastgezin. Door de gesprekken die jij voert, krijg je daar een goed beeld van. Na de match blijft je aanspreekpunt (op afstand) gedurende de gehele logeerperiode. En tegen het einde organiseer je de evaluatie of een gesprek over het vervolg.

Ondersteuning

Iedere matchmaker werkt samen met een coördinator die vanuit het centrale kantoor in Amsterdam het overzicht houdt over alle aanmeldingen van gasten en gastgezinnen. Je hebt dus altijd een sparringpartner. Ook zijn er regelmatig teamdagen en masterclasses en bieden we de mogelijkheid intervisiesessies bij te wonen. Je werkt na je inwerkperiode autonoom, maar hebt wel contactmogelijkheden met collega-matchmakers.

Kernwaarden

Takecarebnb verbindt mensen. Dat is letterlijk de kern van jouw werk als matchmaker. Dit doen we op een zorgvuldige en persoonlijke manier. De betrokkenheid van gastgezinnen, matchmakers en medewerkers op kantoor is erg groot. Iedere statushouder die een goede start heeft gekregen, is er één. Dat drijft ons. Jou ook?

“Zonder onze vrijwilligers zouden we onze gastgezinnen en gasten niet dit hoge niveau van ondersteuning kunnen bieden. Elk uur dat iemand ons geeft, betekent veel voor de mensen die we helpen”

Robert Zaal, directeur