"Takecarebnb is een brug die van hart tot hart is gebouwd" - Takecarebnb - Takecarebnb "Takecarebnb is een brug die van hart tot hart is gebouwd" - Takecarebnb
Type hier je zoekopdracht

“Takecarebnb is een brug die van hart tot hart is gebouwd”

In de dagen vlak voor Kerstmis werd een heel bijzondere match gemaakt tussen een gastgezin en een gezin dat in een azc verbleef. De vader van het gezin vertelt zijn verhaal:

“Mensen definiëren het verblijf bij het gastgezin als een stap in het integratieproces. Maar voor mij is het veel meer dan dat.

Mijn vrouw, mijn driejarige dochter en ik hebben een tijd in een azc gewoond. Mijn vrouw was acht maanden zwanger. Zoals elke vader wilde ik dat onze baby in een warm huis geboren zou worden. Ik meldde me aan bij Takecarebnb, maar er restte ons nog maar één maand voor de bevalling. We waren bovendien een luidruchtig gezin met een peuter en straks ook een pasgeboren baby. Ik dacht dat het totaal onmogelijk was om een gastgezin te vinden en was er heel pessimistisch over.

Kort nadat ik me had aangemeld, ontmoetten we Takecarebnb-vrijwilliger Pedra. Hoewel Pedra ziek was, werkte ze toegewijd voor ons. Tien dagen voor onze uitgerekende datum zei ze dat ze een gastgezin had gevonden. Ik dacht echter nog steeds dat het voor ons onmogelijk was om voor de geboorte te verhuizen vanwege de procedures en proefperiode.

Mijn vrouw en ik waren opgewonden, maar ook verlegen. De familie R. verwelkomde ons echter zo hartelijk dat al mijn angsten verdwenen. De familie tekende de logeerovereenkomst zonder ook maar naar ons verhaal te luisteren of te vragen wie we zijn. Deze daad is een weerspiegeling van de schoonheid in hun hart. We zijn zes dagen voor de geboorte naar het gastgezin verhuisd. Op de eerste dag hielden ze een familiefeest voor ons. Na de pijn die we in het verleden hebben meegemaakt, konden mijn vrouw en ik geen woorden uitbrengen in de aanwezigheid van zoveel liefde. We reageerden met een paar tranen.

In de nacht van de vierde dag begonnen om één uur ’s nachts de pijnen bij mijn vrouw. De baby kwam een paar dagen te vroeg. We voorspelden dat de baby 5-6 uur later zou komen, maar de pijnen namen snel toe. Mijn vrouw zei dat de baby eraan kwam. We hebben de verloskundige gebeld, maar die was nog niet gekomen. Aan de ene kant hoorde ik het geschreeuw van mijn vrouw en aan de andere kant stond onze dochter op het punt om wakker te worden. Ik was volkomen hulpeloos. Mijn vrouw zei dat ze E.R. nodig had, de vrouw des huizes in ons gastgezin. Om twee uur ’s nachts vertelde ik E.R over onze situatie. Zonder enige aarzeling schoot zij ons te hulp. Op hetzelfde moment kwam de verloskundige. Die zei dat we het ziekenhuis niet zouden halen. Ondertussen werd onze dochter wakker en huilde. Ik moest naar haar toe.

De verloskundige en E.R waren bij mijn vrouw. De helpende hand die mijn vrouw vasthield tijdens de bevalling was van E.R. Ik zal deze helpende hand in mijn leven nooit vergeten. Onze tweede dochter werd tien minuten later geboren. We waren zo gelukkig. Nu denk ik dat mijn beide dochters veel geluk hebben. Vol hoop kijk ik naar de toekomst. Ja, zoals ik in het begin al zei, Takecarebnb is meer voor mij dan een tijdelijke verblijfplaats. Het is voor mij een brug die van hart tot hart is gebouwd.”