Waarom werk ik bij Takecarebnb? - Takecarebnb - Takecarebnb Waarom werk ik bij Takecarebnb? - Takecarebnb
Type hier je zoekopdracht

Waarom werk ik bij Takecarebnb?

Jet, communitymanager en coördinator Matchmaker Academy

Ik werk sinds april 2023 bij Takecarebnb. Sindsdien heb ik al veel mooie momenten meegemaakt met gasten, gastgezinnen en matchmakers. Maar op sommige momenten word je er extra aan herinnerd waarom je dit werk doet, zoals eerder in juli.

Oud-gaste Nasma is bezig met het afronden van de master Interior Architecture aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Haar afstudeerproject ‘I am grateful (?)’ was tot voor kort te bewonderen en dat heb ik dan ook gedaan. Haar project trof mij flink. Nasma had een collage gemaakt van kamers in de vijf azc’s waarin ze heeft gezeten. Zie het als kamers uit een poppenkast, maar dan zonder de zachte kleuren en mooie meubeltjes. Wat overblijft is een ongezellige, zielloze en rauwe werkelijkheid. Nasma laat met deze aangrijpende expositie zien dat de reis van vluchtelingen die in Nederland aankomen, bij aankomst nog helemaal niet is afgelopen. Het is niet direct in orde. Het is wéér een reis. Een onzekere en een lange.

Jij, Nasma, ik en iedereen wil geborgenheid, veiligheid en een thuis. Voor veel mensen is dit een vanzelfsprekendheid, maar voor velen helaas niet. Zij zitten in onzekerheid in een nieuw land, met geen tot weinig kennis van de Nederlandse cultuur. Daarom werk ik bij Takecarebnb. Vanuit mijn functie probeer ik gastgezinnen voor langere termijn aan Takecarebnb te binden. En ik voorzie onze matchmakers van kennis en informatie zodat zij gasten en gastgezinnen zo goed mogelijk kunnen begeleiden. Op deze manier hoop ik dat ik, via via, bijdraag aan deze nieuwe en spannende start voor nieuwkomers in Nederland. Dit doe ik met veel plezier!