Woningschaarste: Wat moet je in godsnaam met al die lege kamers? - Takecarebnb - Takecarebnb Woningschaarste: Wat moet je in godsnaam met al die lege kamers? - Takecarebnb
Type hier je zoekopdracht

Woningschaarste: Wat moet je in godsnaam met al die lege kamers?

Logo van het Algemeen Dagblad

De huizenmarkt is oververhit, een situatie die nog wel even zal aanhouden door de woningschaarste. Toch wist verslaggever Edwin van der Aa afgelopen jaar – met dank aan zijn ouders – een grote, betaalbare woning op de kop te tikken. En hij schaamt zich een beetje voor de enorme ruimte die hij over heeft. 

In het artikel in het AD spreekt Edwin van der Aa met mensen die hun huis openstellen voor vluchtelingen, waaronder Veronika Jong en haar dochter Rosa-Linde in Leudal. Op de boerderij van Veronka en Rosa-Linde woont een Russische familie met een verblijfsvergunning. De match is tot stand gekomen via vrijwilligers van Takecarebnb.

Lees hier het hele artikel.

Ook gastgezin worden?

Heb jij ook een logeerkamer over en vind je het leuk om iemand tijdelijk in je gezin op te nemen, om hem of haar wegwijs te maken in Nederland en te laten wennen aan zijn of haar nieuwe stad? Meld je hier aan als gastgezin. Onze matchmaker zorgt voor goede begeleiding en na een positieve kennismaking spreken we eerst een proeflogeerweekend af. We gaan uit van een termijn van drie maanden logeren.